Bedrijfsbezoek Outdoor Challenge Park

 

Op de mooist denkbare plek: in het zonnetje op het terras van het Outdoor Challenge Park met uitzicht op die prachtige ijsbaan! Wat is er de laatste jaren ontzettend veel gebeurd op het Hulsbeek, veel nieuwe initiatieven, goede samenwerking tussen de ondernemers en vooral heel veel bezoekers! Maar ondanks de vele goede zaken die gebeuren kan het ook hier nog beter. Bijvoorbeeld in de samenwerking met de Regio Twente (eigenaar van het Hulsbeek) en de gemeente Oldenzaal. Bijvoorbeeld de parkeerkwestie houdt de ondernemers bezig. Er is heel veel geld geïnvesteerd in slagbomen en automaten, geld wat nooit terugverdiend wordt. Voor bezoekers lastig en de ondernemers hebben door het betaald parkeren veel zaken moeten aanpassen. Het is typisch het verhaal van de kip en het ei, want juist door de ondernemers is het Hulsbeek aantrekkelijk geworden en de Regio profiteert van de parkeeropbrengst.

 

Ook de samenwerking met de gemeente Oldenzaal kan beter, het Hulsbeek staat eigenlijk niet goed op de agenda op het Oldenzaalse Stadhuis. Eigenlijk zou het Hulsbeek ook moeten kunnen profiteren van de Accountmanager Bedrijven. En dan zijn er de evenementen. Als VVD vinden we het mooi dat deze evenementen er zijn, maar voor de ondernemers is het vaak een groot probleem. Niet dat er evenementen zijn, maar dat er slecht met ze wordt gecommuniceerd. Ook hier kunnen de Regio en de Gemeente beter presteren.

 

Tot slot spraken we over de samenwerking tussen de 3 publiekstrekkers van Oldenzaal: Binnenstad, Hulsbeek en Meubelboulevard. Een samenwerking die er eigenlijk niet is, maar er wel zou moeten zijn. De publiekstrekkers moeten van elkaar gaan profiteren! Werk aan de winkel dus. De Oldenzaalse VVD stroopt de mouwen op!